Rapport från Stjärnfabriken

Med start 2020 drog Sleipner igång en ungdomstävling där det fanns möjlighet att vinna en fri betäckning till sitt sto. Tävlingen kan genomföras tack vare hingsthållare och hingstägare som bidragit med priser. Vi följer vinnarna löpande här i Digitala Kallblodstravaren i en serie som vi kallar Stjärnfabriken.


Madelene vann en fri betäckning med Soldhöjdens Drake till Mailund Faksa 2022
Madelene berättar att de har varit på Valnevikens Stuteri i Segmon. "Dit brukar vi åka för att seminera då det är ganska nära oss. Själv tycker jag att det är väldigt bra där, Faksa var inte stressad överhuvudtaget utan tyckte nog det var roligt att få komma till ett nytt ställe. Det gick snabbt och smidigt, även om den där korta stunden av väntan på svar, vare sig hon var dräktig eller inte, kändes olidligt lång. Sen fick vi det bekräftat!
Längtar ihjäl mig efter en liten mini-drake, 10 månader kvar, det känns så overkligt!"
 
Alexander vann en fri betäckning med Tekno Jerven till sin Rive Silje 2022
Tyvärr har han inte fått dräktigt. Han provade att byta till en annan hingst men inte heller det tog sig. "Det var tråkigt, jag fick bara en av tre ston dräktiga i år. Jag får hoppas att alla tre tar sig nästa år skriver Alexander". 
 
Hanna som vann en fri betäckning med Torgen Tore till Forsvira 2021
Som vi rapporterade om tidigare i vår så fick Hanna ett stoföl. Hanna och fölet var på Skellefteåtravet på Sleipnerdagen där de deltog i ett földop. Alla som ville kunde vara med och komma med förslag på namn. Det vinnande namnet blev: Forsvinna! Fotot nedan är taget på Hanna och Forsvinna under földopet av fotograf Britt Lindgren.
 
Forsvinna och Hanna Gustafsson
 
Nu börjar årets betäckningssäsong gå mot sitt slut, hoppas att just du är en av de lyckliga som har ett dräktigt sto hemma i hagen. Snart går vi in i hösten, det blir chipmärkningar av föl och vi hoppas få se många fina unghästar på unghästvisningarna.
 
/Frida och Linette

Publicerad onsdag 10 augusti 2022. webb@sleipner.org