Svenskt i norska Klasselöpsfinaler

Flera svenskfödda och svensktränade kallblod har lyckats kvala in till de norska Klasselöpsfinalerna på Bjerke.


Det är glädjande många fina kallblod med svenskintresse som har kvalat in till de norska klasselöpsfinalerna som körs på Bjerke 9 - 11 september.

Lannem Stella (bilden) är ännu obesegrad och det var på mycket säkert sätt hon bärgade sjunde raka triumfen i sitt uttagningslopp. Kördes som vanligt av Mats E Djuse som åter gjorde allt rätt bakom det fenomenala stoet. Avancerade upp ytter om ledaren från bakspår och kunde sedan enkelt reglera konkurrenterna över upploppet. Kvalseger blev det även för Jerker Bjurmans Sonja Kiro som nu kördes av Dag-Sveinung Dalen. Hon ledde från start till mål. Med till finalen för de treåriga stona även kvaltreorna Teknopuma (Oskar J Andersson) och Dansa Undan (Oskar Kylin Blom).

Fin dag för Bjurman

Jerker Bjurman hade även lastat med de fyraåriga stona Wik Viktoria och Mira Kiro. Och det blev en synnerligen lyckad utflykt då båda kvalade in som duktiga försökstvåor, båda körda av Oskar Kylin Blom. Robert Skoglund kvalade in Ängsthea som gjorde det väldigt bra som trea. Kulltoppen Dunungen har verkligen inte riktigt haft något flyt i år. Nu blev hon störd till galopp och diskvalificerades. Öystein Tjomsland som vanligt i hetluften. Här blev det två försökssegrar med Nordsjö Anna och Sjö Perla.

Tjomsland showade

Det kördes bara två försök för de treåriga hingstarna/valackerna och båda såg överlägsna vinnare tränade och körda av Öystein Tjomsland. Såväl Brenne Borken som Bore Mikkel imponerade stort i resp kval och lär bli svåra att rubba i finalen. I det försöket blev Persson-tränade Brolin fyra, Envis femma och Re Finans sexa. Och med till final från det andra försöket även Blomsterprinsen och Lome Lux (Anders Högberg). Samtliga med vettiga chanser att tjäna fina pengar. I Derbyförsöken var det norskt för hela slanten.

//BOM

Publicerad måndag 29 augusti 2022. webb@sleipner.org