Rapport från "Stjärnfabriken"

Med start 2020 drog Sleipner igång en ungdomstävling där det fanns möjlighet att vinna en fri betäckning till sitt sto. Tävlingen kan genomföras tack vare hingsthållare och hingstägare som bidragit med priser. Vi tänker följa vinnarna löpande här i kallblodstravaren i en serie som vi kallar Stjärnfabriken.


I det här numret får vi en liten uppdatering från Markus som vann en fri betäckning med Art Kjarvald till sitt sto Norskan. Markus berättar att det rullar på bra med hans fölston och att fölet efter Art Kjarvald fått namnet Modd Valldi. Om henne säger Markus att: "Hon har hela tiden varit otroligt snäll att hålla på med och lärt sig snabbt hur hon ska bete sig. Jag hade hit hovslagaren förra veckan som fixade hovarna på henne och det gick kanonbra. Hon tyckte inte det va några konstigheter.

Inom den närmsta tiden kommer Modd Valldi att flytta till Stall Röste för att få gå med ston i hennes egen ålder. Jag tror det kommer bli jättebra för henne att få lite kompisar som gillar bus lika mycket som hon.

Planen nu är att hon bor där i vinter sen väntar sommarbete efter det. Till hösten har jag tänkt att sätta henne i proffsträning så får vi se hur långt hon kommer i sin tävlings karriär. Oavsett hur det går så ska det bli fantastiskt spännande att se henne i aveln om ett gäng år framåt i tiden."

I Hjoggböle utanför Skellefteå går Forsvira och bakar vidare på sitt föl efter Horgen Tore, och även om vi är mitt i mörkaste vintern så vänder det ju nu och vi går mot vår och fölningar! Vi vet att det finns fler ungdomar där ute som drömmer om sina framtida uppfödningar, och vi jobbar på att få till en möjlighet att tävla om fri betäckning även 2022. Så håll ögonen öppna framöver så att du inte missar chansen om den dyker upp! 

/ Frida Andersson

Publicerad onsdag 2 februari 2022. webb@sleipner.org