Sleipnerdag i Skellefteå

Sleipner Skellefteå testar några nygamla grepp tillsammans med Skellefteåtravet, då man måndagen 11 juli arrangerar en Sleipnerdag med endast kallblodslopp på programmet.


Kallbloden står verkligen i fokus då Sleipner Skellefteå anordnar sin egen dag måndag 11 juli. Många banor har utvecklat dessa Sleipnerdagar på fint sätt och numera är det inte helt unikt med ”bara” kallblodslopp den aktuella dagen. Många satsar också stenhårt på att samla sina största rubriklopp. Sleipnerdagarna i Hälsingland (Bollnäs och Hagmyren) är ju till exempel fantastiska manifestationer för kallblodssporten.

Skellefteåtravet kör en något annorlunda dag med kringarrangemang och nygamla grepp. Fina tävlingar med bland annat en Supersprint över blixtrande korta 640 meter där det garanterat kommer gå undan rejält. Man väcker också liv i så kallat Heatlopp där det senare under kvällen kan bli skiljeheat. Tio hästar gör upp i två heat över 1640 meter autostart med omvänd startordning, det vill säga den som har spår i ett i första heatet har spår tio i det andra, tvåan i första har nio i andra och så vidare. Om det blir olika vinnare i heaten så möts dessa sedan i ett skiljeheat vilket avslutar tävlingskvällen.

I övrigt körs ett jättefint treåringslopp med flera tänkbara Kriteriehästar. Och Skellefteåpubliken får åter stifta bekantskap med toppstoet Stjärnblomster som ska försöka uppta en ny segerrad efter att det blivit galopp i de två senaste starterna.

/BOM

Publicerad onsdag 6 juli 2022. webb@sleipner.org