Stjärnfabriken - ny tävling för Sleipners ungdomar!

Är du ungdom och medlem i Sleipner har du återigen chansen att bli en del av ”Stjärnfabriken”. Nu har två nya ungdomar möjlighet att vinna ett eget föl efter någon av hingstarna Tekno Jerken eller Soldhöjdens Drake som sponsrar med pris till årets tävling. Priset är en fri bokningsavgift 2022 och en fri levandefölavgift 2023.


Tävlingsregler:

Du som tävlar ska ha betalt medlemsavgiften i Travklubben Sleipner för år 2022 och vara högst 25 år gammal (född 1997 eller senare).

Vinnaren av priset står för samtliga kostnader att få stoet dräktigt, så som kostnader för transport av sperma, semin, veterinär, eventuell uppstallning och behandling av stoet. Liksom registrering och chipmärkning av föl osv. Personen som vinner ska vid första registreringen skrivas som ägare till fölet, med sitt personnummer. (Om fölet ska skrivas på ett företag måste vinnaren stå som huvudman på företaget).

Vinnaren ska ha möjlighet att ställa upp på intervjuer och reportage, samt bidra med bilder vid efterfrågan. Vi vill följa hur det går med betäckning, fölning och den kommande individens utveckling under de första åren som en del i vår serie ”Stjärnfabriken”, både i medlemstidningen Kallblodstravaren samt på vår hemsida.

Hur gör jag för att tävla?

Skicka ett mail till avelsinspirator@gmail.com med svar på följande tre punkter:

  • Vilket ekipage vann elitkampen 2021?
  • Beskriv kort dig själv och varför du vill föda upp kallblodstravare. Kom ihåg att skriva din ålder och dina kontaktuppgifter.
  • Skriv en motivering till varför just du vill vinna en fri betäckning. Berätta vilket sto du skulle betäcka, vilken av hingstarna du vill tävla om samt varför resultatet av den kombinationen skulle bli en stjärna. (Mer info om hingstarna och möjlighet till testparning finns på breedly.com).

Skicka in ditt svar senast söndag 3 april. Vinnarna tas ut av en jury utsedd av Sleipner och meddelas via telefon. Vi kommer att publicera information om vinnarna på vår hemsida www.kallblodstravaren.se samt på våra sociala medier lagom till påsk.

Lycka till!

/ Sleipners avelsinspiratörer Frida Andersson och Linette Boström

 

Publicerad torsdag 10 mars 2022. webb@sleipner.org