Senaste nytt från Stjärnfabriken

Under tre år har Sleipner ordnat en ungdomstävling kallad Stjärnfabriken, där två ungdomar per år haft möjlighet att vinna en fri betäckning. I år har tävlingen tagit en paus men här kommer en rapport från en av fjolårets vinnare där en ny stjärna nu har sett dagens ljus.


Den 10 Maj kom Mailund Faksas efterlängtade föl till världen. En långbent prinsessa, svart som natten. Madelene Olsson är tjejen som förra året jublade av glädje efter att ha vunnit en fri betäckning i hingsten Soldhöjdens Drake och som nu har blivit kallblodsuppfödare. "Fölningen gick snabbt och smidigt, Faksa är en superbra mamma och fölet var efter lite om och men uppe på benen", berättar Madelene.
 
Nu är fölet en vecka gammal och har mycket energi! Madelene berättar att hon är väldigt lätt att ha och göra med, lite försiktig men nyfiken och social. Hon verkar ha fått sin mors aptit då hon ofta tar matpauser i allt springande och busande. 
 
"Det ska bli så roligt att få följa fölis på hennes resa till travhäst! Jag tror det kommer bli hur bra som helst och jag är obeskrivligt lycklig och tacksam över att ha fått den är chansen till en fri betäckning!"
 
 
Namnet på den lilla skönheten har Madelene inte bestämt ännu, så det får vi återkomma till i en framtida rapport. Vi hälsar grattis och önskar dem en härlig fölsommar!
 
/ Frida Andersson och Linette Boström

Publicerad fredag 26 maj 2023. webb@sleipner.org