Kallblodskungen Järvsöfaks är en av travsportens största profiler genom tiderna. Hans betydelse för travsporten i allmänhet, och för kallblodsrasen i synnerhet, går inte att överskatta. I oktober 2020 gick Järvsöfaks bort, 26 år gammal, och sörjdes av en hel travvärld. För att hedra Järvsöfaks minne och främja den framtida kallblodssporten har Stiftelsen Järvsöfaks bildats på initiativ av Järvsöfaks tränare och livslånga vän Jan-Olov Persson.


Stiftelsens syfte

Stiftelsen Järvsöfaks ändamål är att främja kallblodstravaren och kallblodssporten ur ett hållbarhetsperspektiv genom utbildning, forskning och utveckling. Stiftelsens verksamhet ska vara framtidsinriktad och främja kommande generationer hästar och verksamma inom sporten. Som ett komplement till Travklubben Sleipner skapar stiftelsen förutsättningar för en hållbar utveckling av kallblodstravaren, arvtagaren till den svenska lanthästen och upprinnelsen till travsporten. Stiftelsen arbetar också för att lyfta fram alla som är engagerade i kallblodssporten. Stiftelsens stadgar hittar du som länk längst ner på denna sida.

Till Nyheter och Projekt

Stiftelsen är helt finansierad av bidrag från stiftarna samt privatpersoner och organisationer som vill bidra till att hylla Järvsöfaks och stötta kallblodssporten.

Så bidrar du

Vill du skicka ett bidrag till Stiftelsen Järvsöfaks gör du det genom att använda Swish eller Bankgiro. Ange din mailadress och postadress i betalningen.

Swish 123 605 38 13
Bankgiro 5695-2930

Som tack för ditt bidrag får du ett diplom med Järvsöfaks i sommarhagen, taget av Einar Andersson. Om bidraget överstiger 1 000 kr får du en uppförstorad bild av Järvsöfaks i sommarhagen, signerad av Jan-Olov Persson.

Stiftelsens styrelse

  • Marita Arvidsson, Ordförande
  • Jan-Olov Persson
  • Maja Karlsson
  • Remy Nilson
  • Mats Norberg
  • Anders Lind

För mer information om Stiftelsen:
Marita Arvidsson, ordförande Stiftelsen Järvsöfaks
marita.arvidsson@sleipner.org

Sponsorer

Hudik Stallion AB, Svensk Travsport, Aktiebolaget Trav och Galopp, AGRIA Djurförsäkring, Södra Hälsinglands Travsällskap, Norra Hälsinglands Travsällskap, Norrlands Travsällskap, Jämtlands TravsällskapMenhammar Stuteri, Mellby Gård, Stall Zet, Yesbox Stallströ, Ramudden, Placerum Kapitalförvaltning och Positiva kicken.

Stiftare och medgrundare

Travklubben Sleipner, Agria och Hudiksvalls kommun.

Medlen ur Stig Norbergs jubileumsfond är efter beslut från Travklubben Sleipner införda i Stiftelsen Järvsöfaks så att pengarna kan fortsätta göra nytta för kallblodshästen på lång sikt.


webb@sleipner.org