Bakgrund

Kallblodskungen Järvsöfaks är en av travsportens största profiler genom tiderna. Hans betydelse för travsporten i allmänhet, och för kallblodsrasen i synnerhet, går inte att överskatta. I oktober 2020 gick Järvsöfaks bort, 26 år gammal, och sörjdes av en hel travvärld. För att hedra Järvsöfaks minne och främja den framtida kallblodssporten har Stiftelsen Järvsöfaks bildats på initiativ av Järvsöfaks tränare och livslånga vän Jan-Olov Persson.


Stiftelsen Järvsöfaks ändamål är att främja kallblodstravaren och kallblodssporten genom utbildning, forskning och utveckling. Stiftelsens verksamhet ska vara framtidsinriktad och främja kommande generationer hästar och verksamma inom sporten. Som ett komplement till Travklubben Sleipner skapar stiftelsen förutsättningar för en hållbar utveckling av kallblodstravaren, arvtagaren till den svenska lanthästen och upprinnelsen till travsporten. Stiftelsen arbetar också för att lyfta fram alla som är engagerade i kallblodssporten. Stiftelsens stadgar hittar du i rutan nedan.

Stiftelsen är helt finansierad av bidrag från stiftarna samt privatpersoner och organisationer som vill bidra till att hylla Järvsöfaks och stötta kallblodssporten.

För mer information, kontakta:

Olof Karlander, ordförande Stiftelsen Järvsöfaks
Mail: olof@karlander.eu
Tfn: 076-882 82 72


webb@sleipner.org