My och Lykke vann i Östersund

I helgen kördes två upplagor av Stiftelsen Järvsöfaks Ponnylopp i Östersund. Den första vanns av My Bjurman och Malva. 20 minuter senare vann Lykke Våler Bodin sin upplaga med Ängdalas Kanel. Båda får nu nästa års vistelse på Ponnyelitveckan bekostad av Stiftelsen Järvsöfaks.


My Bjurman har sin licens på Romme. I Östersund var hon och shetlandsponnyn Malva överlägsna och vann med nio längder. 3-åriga stoet Malva tog nu sin tredje seger i fjärde starten och dessutom på nytt rekord. Malva är uppfödd och ägs av Annelie Melin i Brunflo men tränas av Jennifer Svegårdh.


Foto: Tom Jönehag

Nästa upplaga vanns av Lykke Våler Bodin som har sin licens i Årjäng. Hon och 8-åriga russtoet Ängdalas Kanel fick nöja sig med en segermarginal på sex längder. Paret mjukade upp med en seger redan under torsdagens tävlingar och kunde återvända till Värmland med ett helgfacit på tre starter som resulterade i två segrar och ett andrapris. Hästen är ägd av Stall Lars Vegard i Årjäng men tränas av Lykke.


Foto: Tom Jönehag

My som är född 2009 och Lykke som är född 2010 fick ett fint pris av Stiftelsen Järvsöfaks då de nästa år får sin vistelse på Ponnyelitveckan (PEV) på Wången bekostad Stiftelsen Järvsöfaks.

Hasse Svennehed

 

 


webb@sleipner.org