Nyheter och projekt

Stiftelsen Järvsöfaks ändamål är att främja kallblodstravaren och kallblodssporten ur ett hållbarhetsperspektiv genom utbildning, forskning och utveckling. Stiftelsens verksamhet ska vara framtidsinriktad och främja kommande generationer hästar och verksamma inom sporten. Här har vi samlat pågående projekt och nyheter från Stiftelsen Järvsöfaks.


Järvsöfaks Open Trot 26-27 augusti 2022

I samband med Sundsvall Open Trot på Bergsåker genomför Bergsåkers Ponnytravklubb i samarbete med Stiftelsen Järvsöfaks Järvsöfaks Open Trot för de allra yngsta.

Järvsöfaks Mini Open Trot 2022.  Kategori A genomförs fredagen 26/8.

Järvsöfaks Lilla Open Trot 2022.  Kategori B genomförs lördag 27/8.

Hederstäcke och lagerkrans till segrande ponny i båda loppen. Priser utgår även till 2:an och 3:an.

Vinnande kusk får genom Stiftelsen Järvsöfaks dessutom möjlighet att delta i ponny-Elit-veckan på Wången 2023.

Järvsöfaksveckan 2022

Järvsöfaksveckan inleds den 29 juli med Kallblodssnack med legender på Bollnästravet, se inbjudan nedan. Dagen efter fortsätter det med V75 på på Bollnästravet 30 juli, då går bland annat finalen på Järvsöfaks Ungdomscup ska avgöras. Veckan fortsätter sedan med Kallblodsderbyt i Östersund 31 juli och avslutas med Kriteriet på Dannerotravet den 7 augusti.

 

Järvsöfaks Ungdomscup 2022

Järvsöfaks Ungdomscup har startats av Stiftelsen Järvsöfaks och travsportens riksanläggning Wången i samarbete med Svensk Travsport och Travklubben Sleipner. Syftet är att stärka intresset för kallblodstravaren och ge fler unga chanser att köra lopp. Samt att öka ungas kunskap och engagemang i utvecklingen av kallblodstravaren och kallblodssporten.

Järvsöfaks Ungdomscup är ny sedan 2022 och består av sex deltävlingar plus final. Finalen kommer att gå vartannat år i Bollnäs och vartannat år på Hagmyren. Deltävlingarna genomförs under maj–juli.

Körsven med B- eller K- licensinnehavare (får inte innehaft A-licens) och är född 920101 till 040507 får delta. Körsvenskrav kat. 2. Körsven får ej anmäla sig till nästa försök förrän det första är avgjort.

De två främsta kuskarna placerade i varje lopp, som inte tidigare kvalificerat sig till finalen, går till final!

I år går finalen den 30 juli 2022 på Bollnäs i samband med V75 och inledningen av Järvsöfaksveckan.

Inkvalade kuskar

Inkvalade kuskar från årets deltävlingar:

  • 7/5 Mats E Djuse, Marcus Lilius
  • 14/5 Julia Nilsson, Justine Dypedal
  • 4/6 Linus Lönn, Olle Wäjersten
  • 5/6 Caroline Forsner, William Strand
  • 17/6 Cecilia Dahlin, Felicia Jansson
  • 11/7 Hanna Gustafsson, Jill Ivarsson

Om någon av de kuskar som redan kvalat vinner fler deltävlingar kvalar istället tvåan in till finalen.

Pris

Hederspriser till vinnande kusk, ägare och skötare i deltävlingarna.

Vinnande kusk i finalen får motta ett ständigt vandringspris, som Jan-Olov Persson skänkt av priser som Järvsöfaks vunnit, med sitt namn och årtal ingraverat så småningom och för egen del en replik av vandringspriset.

Kuskar som kvalificerat sig för finalen inbjuds av Travsportens riksanläggning Wången och Stiftelsen Järvsöfaks till en träff 29 juli. Mer detaljerad info kommer.

Samtliga kuskar som kvalificerat sig till finalen inbjuds till avelsvärderingen av kallblodiga hingstar på Wången 17–18 september. Programmet består av föredrag och avelsvärderingen.


webb@sleipner.org