Järvsöfaks Ungdomscup

Stiftelsen Järvsöfaks och Travsportens riksanläggning Wången i samarbete med Travklubben Sleipner och Svensk Travsport tog ifjol initiativ till ungdomsserien Järvsöfaks Ungdomscup.


Syftet med Järvsöfaks UngdomsCup är att stärka intresset för kallblodstravaren och kallblodssporten. Och att då låna namnet från vårt kändaste kallblod var ganska givet. Järvsöfaks var hela kallblodssportens kung. Totalt vann han 201 segrar och slog världsrekord. I aveln kanske vår störste någonsin.

Fjolårets Järvsöfaks UngdomsCup bestod av sex deltävlingar och i finalen i Bollnäs segrade Mats E Djuse och Wilda Leffe. Samma koncept i år, sex deltävlingar som körts på Bergsåker, Bollnäs, Östersund, Lindesberg, Åmål och Skellefteå.

Från varje deltävling har de två första kuskarna tagit sig vidare. Nu är det dags för final och den körs i år på Hagmyren lördagen den 29 juli. Här är startlistan:

Järvsöfaks UngdomsCup – Final. 2 140 meter och autostart.

Nr, Häst, Kusk

1, Deviljas Kloker, Sebastian Rishovd
2, Lia Stubin, Hanna Gustafsson
3, Sjöli Morten, Magnus A Djuse
4, Pannemanne, Filip Lindholm
5, Snabba Beslut T.A., Guro Mogset
6, Norrlands Jerven, Frida Sandberg
7, Rickard Af R.F., ida Olsson
8, Hulte Sixten, Kristin Mogset
9, Borkvinn S.K., Frida Johansson
10, Teknopys, Mats E Djuse
11, Läckra Lukas, Marcus Lilius
12, M.G.Braxen, William Strand

Dagen före finalen samlas finaldeltagarna för ett seminarium där en del även är öppen för allmänheten (Kallblodssnack).

Finalen i Järvsöfaks UngdomsCup är också starten på Järvsöfaksveckan. Resten av Järvsöfaksveckan innehåller bland annat de klassiska loppen för kallblodiga 3-åringar (Dannero) och kallblodiga 4-åringar (Östersund).


webb@sleipner.org